CHANCE McCOY – WHIPPOORWILL DELUXE EP

Pas vorige maand mocht ik hier een recensie schrijven over de soundtrack bij de film ‘The Peanut Butter Falcon’. Daarin werd melding gemaakt van de vocale bijdrage van Chance McCoy, de zanger van ‘Old Crow Medicine Show’, een Americana-muziek spelende stringband uit Nashville, Tennessee. Zijn contributie aan die soundtrack bestond uit het liedje “The Whippoorwills’ en dat is nu niet toevallig ook de titel van zijn onlangs op de markt gebrachte soloplaat “Whippoorwill DeLuxe EP”.

Op dit minialbum brengt deze muzikant negen tracks waarvan er zes echt nieuwe nummers zijn en de resterende songs op het cd-hoesje omschreven worden als toch wel knap klinkende ‘acoustic rehearsals’ van twee eerder al te horen liedjes “Sugar Babe” en “Lonesome Pines” en een zogeheten ‘residential rehearsal’ van een nieuwe prachtsong “See Me Shine”.

De indie folksongs op dit schijfje zijn echt wel de moeite waard zoals u zelf zal kunnen vaststellen bij het beluisteren van de twee video’s bij deze bespreking. Dat zijn de nummers “Jitterbug Bayou” en de reeds vermelde filmsong en albumtiteltrack “Whippoorwill”. Chance McCoy heeft sinds zijn vertrek uit isolatie in een hut in het Appalachen-gebergte in West Virginia naar muziekstad Nashville allerlei instrumenten leren bespelen met o.a. gitaar, banjo en fiddle.

Dat kwam zeer goed van pas bij zijn groep ‘Old Crow Medicine Show’ waarbij hij sinds 2012 aansloot, maar ook bij de opname van de plaat “Wander Wide”, zijn debuutalbum als soloartiest en natuurlijk ook van deze ‘Whippoorwill DeLuxe EP’. Naast de reeds vermelde songs kunnen we ook nog het sprankelende “No One Loves You (The Way That I Do)” en de heropgenomen laid back-versie van de albumtiteltrack van zijn eerste soloplaat “Wander Wide” warm aanbevelen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video